Warmtepomp en Ruimtebedieneenheid

Werking Alpha Innotec warmtepomp met Ruimtebedieneenheid

Hieronder volgt een korte beschrijving over de werking van de warmtepomp in combinatie met een ruimtebedieneenheid.
 • Warmtepomp

  De warmtepomp werkt weersafhankelijk op basis van een stooklijn. De stooklijn is een instelling in de warmtepomp die invloed heeft op de relatie tussen de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in de retourleiding van de verwarming.

  Voor het behalen van een binnentemperatuur van tussen de 20°C en 24°C wordt de stooklijn vaak ingesteld op een waarde van 33°C bij -20°C, en 18°C bij 18°C.

  Dit houdt in dat de warmtepomp een retourtemperatuur van de verwarming wenst van 33°C, bij een buitentemperatuur van -20°C. Bij een buitentemperatuur van 18°C zal de warmtepomp een retourtemperatuur wensen van 18°C.

 • Ruimtebedieneenheid

  Een warmtepomp in combinatie met een ruimtebedieneenheid (RBE) heeft de mogelijkheid om op de stooklijn te compenseren. Door de RBE kan de stooklijn een aantal graden omhoog of omlaag versteld worden, om zo de gewenste ruimtetemperatuur te benaderen.

  De RBE heeft, afhankelijk van de instellingen, een bereik van 2°C of 4°C. Dit houdt in dat de RBE maximaal 4°C op de stooklijn kan compenseren om de gewenste ruimtetemperatuur te behalen.

  Ter voorbeeld:
  Als de stooklijn zo staat ingesteld dat er een binnentemperatuur van 23,5°C is en de gewenste temperatuur 22°C is, dan zal de RBE de stooklijn 1°C tot 1,5°C verstellen, om zo de gewenste 22°C te benaderen.

Het hart van Hulsman

Hulsmaninstallaties_hart

40 jaar ervaring in de installatiewereld

Hulsmaninstallaties_hart

Aanbieden van alle onderdelen van installatie

Hulsmaninstallaties_hart

Comfortabel en zorgeloos wonen en werken

Hulsmaninstallaties_hart

Vooroplopen met innovatieve technieken

Hulsmaninstallaties_hart

Je vindt bij ons dé oplossing die bij jou past

Jouw installatiedromen verwezenlijken?

Wij helpen je graag verder!