Hoe ontlucht je radiatoren

Hoe ontlucht je radiatoren

 • Stap 1

  Voordat je kan beginnen met het ontluchten van je centrale verwarming, is het belangrijk om alle radiatoren open te draaien. Daarnaast moet de centrale verwarming minstens 10 minuten hebben gewerkt. Zet vervolgens de thermostaat zo laag mogelijk en zet je cv-ketel uit. Dit doe je simpelweg door de stekker uit het stopcontact te halen. Gelukt? Wacht dan minimaal een kwartier voordat je naar stap 2 gaat.

 • Stap 2

  De radiator die zich het verst van de cv-ketel bevindt en op het laagste punt hangt, moet als eerste ontlucht worden. Waarom? Omdat lucht altijd het hoogste punt opzoekt. Werk alle radiatoren van beneden naar boven af.

 • Stap 3

  Pak een doekje en houd deze bij het ontluchtingsventiel van de radiator terwijl je het ventiel opendraait. Zodra er water uitkomt, draai je het ventiel weer dicht. Doe dit bij alle radiatoren. Pas wel goed op, want het water kan heet zijn.

 • Stap 4

  Heb je alle radiatoren ontlucht? Zet dan de cv-ketel weer aan. Controleer vervolgens of de druk op de drukmeter van je toestel hoger is dan 1 bar. Als de druk lager ligt, moet de installatie worden bijgevuld.

Het hart van Hulsman

Hulsmaninstallaties_hart

40 jaar ervaring in de installatiewereld

Hulsmaninstallaties_hart

Aanbieden van alle onderdelen van installatie

Hulsmaninstallaties_hart

Comfortabel en zorgeloos wonen en werken

Hulsmaninstallaties_hart

Vooroplopen met innovatieve technieken

Hulsmaninstallaties_hart

Je vindt bij ons dé oplossing die bij jou past

Jouw installatiedromen verwezenlijken?

Wij helpen je graag verder!