Vul je cv-ketel bij

Hoe vul je je cv-ketel bij?

 • Stap 1

  Controleer de druk op de drukmeter van je toestel. Is de druk lager dan 1 bar? Dan moet je cv-ketel worden bijgevuld.

 • Stap 2

  Zet je thermostaat op de laagste stand en zet vervolgens je cv-ketel uit. Hoe? Installaties met een digitaal display kun je uitschakelen met de aan-uitknop. Bij installaties zonder digitaal display haal je de stekker uit het stopcontact. Laat de cv-ketel daarna minimaal 15 minuten afkoelen. Het bijvullen van een warm toestel met koud water kan namelijk beschadigingen tot gevolg hebben.

 • Stap 3

  Pak een emmer en zet deze onder het uiteinde van de slang. Dit tegen het eventuele lekken. Sluit de vulslang vervolgens aan op de koudwaterkraan. Om ervoor te zorgen dat er geen lucht meer in de slang aanwezig is, laat je de vulslang langzaam vollopen. Als dit gelukt is, draai je de waterkraan dicht.

 • Stap 4

  Sluit de vulslang aan op de vulkraan van je cv-ketel. Draai deze goed vast.

 • Stap 5

  Draai eerst de waterkraan open en vervolgens de vulkraan van je cv-ketel. Draai de vulkraan van de cv-ketel een kwartslag. Staat de druk tussen de 1,5 en 2 bar? Sluit dan eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel daarna de vulslang af en laat het water dat nog in de slang zit in een emmer lopen. Bewaar de vulslang dicht bij je cv-ketel.

 • Stap 6

  Alles gelukt? Zet dan je cv-ketel weer aan met de aan-uitknop of door de stekker in het stopcontact te stoppen. Zet tot slot de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

Het hart van Hulsman

Hulsmaninstallaties_hart

40 jaar ervaring in de installatiewereld

Hulsmaninstallaties_hart

Aanbieden van alle onderdelen van installatie

Hulsmaninstallaties_hart

Comfortabel en zorgeloos wonen en werken

Hulsmaninstallaties_hart

Vooroplopen met innovatieve technieken

Hulsmaninstallaties_hart

Je vindt bij ons dé oplossing die bij jou past

Jouw installatiedromen verwezenlijken?

Wij helpen je graag verder!